В Турция положиха техническата основа за първата в страната офшорна вятърна

...
В Турция положиха техническата основа за първата в страната офшорна вятърна
Коментари Харесай

В Турция полагат основите на първата офшорна вятърна електроцентрала

В Турция поставиха техническата основа за първата в страната офшорна вятърна електроцентрала, оповестява Daily Sabah. Тя би трябвало да е  готова и да стартира работа още през 2024 година. Мащабният план е част от напъните на Анката за потребление на чисти енергийни източници и за ограничение на тежката външна взаимозависимост на страната. 

" Размерите на земята за офшорни вятърни енергийни централи бяха избрани през август като част от рамката на зоната за възобновими енергийни запаси (YEKA), проправяйки пътя за започване на механически изследвания през 2024 година ", съобщи Мурат Дурак -председател на борда на Асоциацията за офшорна вятърна сила.
 Снимка 367566
Източник:

Турция е изтъкнат бранител на намаляването на излъчванията от изкопаеми горива, като в същото време развива доставките на възобновима сила през последните години. Страната съумя да усили общото произвеждане на електрическа енергия, като в същото време понижи производството на въглища, с помощта на агресивното повишаване и разгръщането на чиста сила от вятърни, слънчеви и водни съоръжения.
 Румънската GSP построява първата плаваща вятърна турбина в българските води на Черно море
Румънска компания построява първата плаваща вятърна турбина в българските води на Черно море

По план на френска компания

Към днешнна дата турската страна може да се похвали с над 106 000 мегавата конфигурирана електрическа енергия, спрямо 32 000 мегавата през 2002 година, демонстрират даните на Министерството на енергетиката и естествените запаси. Делът на възобновимата сила в общата конфигурирана мощ към този момент е достигнал 55%.

Турция е преди всичко по конфигуриран потенциал за геотермална сила, на второ място по водноелектрическа сила, на седмо по вятърна сила и на осмо по конфигуриран потенциал на слънчева сила в Европа. Анкара има упорит проект да утрои потенциала си за възобновима сила до 2053 година, защото се стреми да стане въглеродно неутрална стопанска система. Голям интерес за вложения има, както за плаващи, по този начин и за закрепени вятърни съоръжения.
 Първата атомна централа на Турция, която ще бъде по-мощна от АЕЦ
Първата атомна централа на Турция, която ще бъде по-мощна от АЕЦ " Козлодуй " получи позволение за употреба

Най-голямата инвестиция в един обект в историята на Турция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР